Groene Matcha – China – biologische groene thee

Matcha… het groene goud, echte slow tea.

De bakermat van Matcha ligt in China, rond het jaar 1000. Pas enkele eeuwen later kwam de Matcha naar Japan. Deze Matcha komt uit de Chinese provincie Zhejiang. De theeblaadjes zijn in het voorjaar langzaam in de schaduw gegroeid en krijgen hierdoor een natuurlijke zoetigheid. Na het plukken worden de blaadjes verflensd, waardoor ze ongeveer 30% aan vochtigheid verliezen. De blaadjes worden 2 minuten stoombehandeld om de oxidatie te stoppen en vervolgens gemalen waarbij de temperatuur van de maalstenen op 0 °C wordt gehouden.

Ingrediënten: groene thee*

* biologische productiemethode | NL-BIO-01 | Skal 13351

 

Datum thee-foto (5 x 5 cm): 18-06-2021

Artikelnummer: G115 Categorie:

Extra informatie

Gewicht N/B
Verpakkingseenheid

0,25 kg bulk, 0,5 kg bulk, 1,0 kg bulk, 6 x 30 g cons.verp. stazakje, 6 x 50 g cons.verp. blikje, 8 g monster

Oorsprong

Soort

,

Algemene eigenschappen

,

Smaakprofiel